Oorzaak

Oorzaak laag libido vrouw

De oorzaak van een laag libido bij vrouwen is vaak te wijten aan verschillende facetten. Een laag libido ontstaat met de tijd, dat is één van de redenen waarom een oorzaak vinden altijd erg lastig kan zijn. Het libido wordt aangestuurd door hormonen. Het libido kan per persoon erg verschillen. Over het algemeen zien we dat jonge mensen vanaf de puberteit tot en met 25 jaar, een hoog libido hebben. Bij hun is de waarde van de hormonen die een laag/hoog libido veroorzaken, sterk aanwezig.

Bij vrouwen speelt de menstruatiecyclus altijd een grote rol op de drang tot seks. Emoties zijn vaak ook van invloed op het libido. Bij spanning, stress, angst of depressiviteit kan het libido lager zijn en verminderen of juist toenemen.

laag libido vrouw, libido verhogen, libido verhogende middelen, een laag libido

De volgende oorzaken komen veel voor bij een laag libido

  • Stress: stress is één van de meest voorkomende oorzaken van een laag libido bij vrouwen. Stress kan veroorzaakt worden door vele omstandigheden. Om stress jou leven niet zo veel te laten beïnvloeden, is het belangrijk om los te laten en te ontspannen.
  • Weinig beweging: weinig bewegen is ook een oorzaak. Te weinig beweging kan zowel bij mannen als vrouwen de oorzaak zijn van een lage geslachtsdrift.
  • Emoties: emoties en stress gaan vaak hand in hand. Ook kunnen erge gebeurtenissen invloed uitoefenen op de emoties en stress veroorzaken.

Vaak is er sprake van een mix van bovenstaande oorzaken. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan alle oorzaken om zo te komen tot een oplossing. Wanneer dit lastig is, kan een libido verhogend middel ook uitkomst bieden. Een bezoekje brengen aan de huisarts raden wij ook zeker aan.

LibidoGold geschikt voor vrouwen!